O nouă întâlnire a Cercului de Spiritualitate: „Părintele Dimitrie Bejan – modelul slujirii jertfelnice”

15 Mai 2017 16:22 Tudorel Rusu Educaţie
 

Joi, 11 mai 2017, a avut loc întâlnirea Cercului de Spiritualitate „Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae”, în cadrul Secției sistematică a Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, activitate coordonată de pr. prof. univ. dr. Ioan C. Tesu.

Mai multe detalii despre întâlnirea Cercului de Spiritualitate „Pr. Prof. Dumitru Stăniloae” ne-a oferit pr. dr. Cristian Barnea: „Tema întâlnirii - «Părintele Dimitrie Bejan – modelul slujirii jertfelnice»,  a fost prezentată de Cătălin Acatrinei, student teolog în anul al III-lea la secția Teologie Pastorală. Tema s-a încadrat în problematica mai largă a acestui an, a mărturisitorilor și apărătorilor credinței în închisorile comuniste. Lucrarea a fost foarte bine primită de participanți, tânărul teolog fiind fiul duhovnicesc al părintelui Emil Ojog, un apropiat și ucenic al Părintelui Dimitrie Bejan. A fost o temă abordată inedit, cu participarea activă a studenților, însoțită de prezentarea epitarhilului purtat de Părintele Dimitrie Bejan, precum și altor obiecte de cult care i-au aparținut. Valoarea formativa a tematicii abordate în acest an universitar la Cercul nostru de spiritualitate poate fi sintetizată în cuvintele simple, dar pline de înțeles ale Părintelui Dimitrie Bejan, lăsate ca testament posterității: Să se știe și să nu se uite!”.

„Am crescut cu gândurile și cu viața Părintelui Dimitrie Bejan, astfel încât în persoana sa am văzut mereu un model al spiritualității ortodoxe românești, creionată mai ales prin curajul său de a înfrunta suferința cu bucurie. Mi-am dorit ca prezentarea mea să fie, dincolo de toate, o poveste și o lecție despre un om care și-a dedicat viața adevărului, care a trăit nu doar în Biserică, ci pentru Biserică și Hristos. Le mulțumesc tuturor celor prezenți la întâlnirea Cercului de Spiritualitate pentru că au răspuns provocării mele de a intra în dialog și totodată îi mulțumesc părintelui Cristian Barnea, căci fără ajutorul dumnealui nu aș fi avut ocazia să vorbesc astfel oamenilor despre  Părintele Bejan”, a subliniat Cătălin Acatrinei.

De la același autor

Ultimele din categorie