Falafel sau chifteluțe de năut

Stil de viaţă

Falafel sau chifteluțe de năut

Originar din Egipt, falafelul este o mâncare populară în Orientul Mijlociu, dar și la noi, mai ales în perioadele de post, acesta fiind o sursă de proteine de calitate.

Pentru a prepara acestă rețetă aveți nevoie de:

  • 250g de năut uscat
  • 2 lingurițe cu chimion
  • 2 lingurițe cu coriandru
  • 3 legături de pătrunjel sau coriandru
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • un ardei iute (opțional)
  • 1-2 linguri cu pastă de susan (tahini).

Năutul se pune în apă călduță cu o zi înainte, pentru a se rehidrata, proces care va dura cel puțin 8 ore.

Scurgeți bine apoi năutul și puneți-l într-un robot de bucutărie, împreună cu ceapa tocată și restul ingredientelor.

Mixați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă pasta iese prea apoasă, adăugați un pic de făină de năut sau de grâu.

Luați cu o lingură din compoziție și dați formă chifteluțelor.

Acestea se prăjesc în ulei încins până ce prind o crustă.

Se scot apoi pe hârtie de bucătărie, pentru a elimina excesul de ulei și se servesc alături de salată, hummus și o lipie proaspătă.

Poftă bună!

Citește despre: