Falafel sau chifteluțe de năut
Originar din Egipt, falafelul este o mâncare populară în Orientul Mijlociu, dar și la noi, mai ales în perioadele de post, acesta fiind o sursă de proteine de calitate.
Pentru a prepara acestă rețetă aveți nevoie de:
- 250g de năut uscat
- 2 lingurițe cu chimion
- 2 lingurițe cu coriandru
- 3 legături de pătrunjel sau coriandru
- sare
- piper
- 2 cepe
- 5-6 căței de usturoi
- un ardei iute (opțional)
- 1-2 linguri cu pastă de susan (tahini).
Năutul se pune în apă călduță cu o zi înainte, pentru a se rehidrata, proces care va dura cel puțin 8 ore.
Scurgeți bine apoi năutul și puneți-l într-un robot de bucutărie, împreună cu ceapa tocată și restul ingredientelor.
Mixați până obțineți o compoziție omogenă. Dacă pasta iese prea apoasă, adăugați un pic de făină de năut sau de grâu.
Luați cu o lingură din compoziție și dați formă chifteluțelor.
Acestea se prăjesc în ulei încins până ce prind o crustă.
Se scot apoi pe hârtie de bucătărie, pentru a elimina excesul de ulei și se servesc alături de salată, hummus și o lipie proaspătă.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro