Ce puteți trata cu vin de busuioc

23 Septembrie 2015 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Plantă aromatică apreciată în gastronomie, busuiocul este folosit și în medicina tradițională datorită acțiunii sale antiseptice, antibacteriene, antiinflamatoare, cicatrizante, calmante, antifungice, antispastice, antitusive, galactogoge, antidepresive și tonice.

Pentru a prepara vinul de busuioc, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic
  • 100g de flori de busuioc.

Puneți florile într-un vas din sticlă, turnați vinul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 7 zile. Vasul se agită zilnic de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, într-un loc răcoros.

Se administrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, după mesele principale.

Remediul este eficient în caz de:

  • colici intestinale
  • balonare
  • bronșită acută
  • bronșită cronică
  • anxietate
  • neliniște
  • oboseală
  • digestie lentă.

Vinul se poate folosi și la aromatizarea salatelor.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie