Remediu natural pentru gastrita hipoacidă

Gastrita hipoacidă reprezintă o inflamație a mucoasei stomacale, caracterizată de scăderea concentrației sau absența acidului clorhidric din sucul gastric.

Absența acidului clorhidic din sucul gastric poate duce la apariția enterocolitelor, deoarece microbii odată ajunși în stomac nu mai sunt distruși de sucul gastric, aceștia trecând în intestin.

Pentru a grăbi vindecarea și a ameliora simptomele gastritei prin ridicarea acidității sucului gastric, puteți recurge la următorul remediu, pentru a cărui preparare aveți nevoie de:

  • 50 g miere de albine de salcâm
  • jumătate de pahar cu infuzie de mentă
  • 3 pahare cu suc proaspăt de cătină
  • un pahar cu apă suficient de fierbinte cât să nu vă frigeți la băut.

Toate ingredientele se omogenizează și se consumă întreaga cantitate pe parcursul unei zile, pe o perioadă de 15 zile.

Sucul are efect antiinflamator, cicatrizant, regenerant, digestiv și ușor calmant.

Pe lângă gastrita hipoacidă, acest remediu este recomandat și persoanelor care suferă de ulcer, leziuni hepatice, sindromul colonului iritabil, răceală, gripă, imunitate scăzută și persoanelor care au infecții recurente.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie