Trei leacuri pentru ameliorarea varicelor

Conform studiilor de specialitate, peste 60% dintre femeile din România suferă de varice, ele fiind de patru ori mai vulnerabile în fața acestei afecțiuni decât bărbații.

Vă propunem astăzi trei remedii naturale pentru a ameliora simptomele acestei boli:

  1. Frecționați energic picioarele cu oțet de mere natural, de jos în sus, de 2 ori pe zi, dimineața și seara. După ce ați terminat masajul, aplicați comprese cu oțet de mere pe picioare, după care înveliți-vă picioarele cu un prosop gros. Țineți-vă apoi picioarele ridicate într-un unghi de 30-45º pentru jumătate de oră. La fiecare aplicare faceți o soluție dintr-un pahar cu apă plată și două lingurițe cu oțet de mere și consumați-o. Tratamentul durează 60 de zile, după care se face pauză 14 zile, și, la nevoie, se poate relua.
  2. Luați câteva frunze de Kalanchoe (planta trebuie să aibă cel puțin 8 luni), spălați-le bine, după care treceți-le prin mașina de tocat carne. Puneți piureul într-un borcan din sticlă, după care turnați țuică, în proporție de 1:1. Lăsați la macerat timp de 7 zile, într-un loc ferit de lumină. Tinctura se folosește ca și oțetul de mere natural. Tratamentul durează 5 luni, după care se face pauză 30 de zile, și se poate relua, la nevoie.
  3. Într-un vas de ceramic omogenizați un gălbenuș de ou organic, miere de albine bio sau organică și vodcă. Proporțiile trebuie să fie egale! Aplicați pasta astfel obținută pe o fașă sterilă, pe care apoi o aplicați pe zona afectată, fixând-o apoi cu o folie de plastic și un prosop gros. Lăsați să acționeze cel puțin 60 de minute sau cât mai mult posibil. Aplicările se face zilnic, timp de 10 zile, după care se face o pauză de 10 zile, și se poate relua.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie