Trei remedii pentru tratarea tromboflebitei în mod natural

Tromboflebita reprezintă o afecțiune a sistemului cardiovascular care se manifestă prin inflamarea pereților venoși și formarea cheagurilor de sânge, acestea din urmă obturând total sau parțial venele.

Vă prezentăm astăzi trei metode naturale pentru tratarea acestei afecțiuni:

  1. într-un pahar cu apă călduță adăugați câte o lingură de oțet de mere și miere de albine. Amestecați până ce mierea se dizolvă complet și consumați câte un pahar, de 4 ori pe zi;
  2. faceți un amestec din părți egale de flori de mușețel, virnant (Ruta graveolens), coada-șoricelului, castane, frunze de zmeur și pătlagină. Luați 4 linguri din acest amestec și puneți-le într-un termos. Adăugați un litru de apă clocotită, închideți termosul și lăsați-l la infuzat timp de 10 ore. Se consumă câte un pahar, de două ori pe zi, dimineața și seara. Infuzia se poate folosi și pentru comprese, care se aplică pe zona afectată seara, înainte de culcare. Dimineața se îndepărtează;
  3. tocați mărunt frunze de kalanchoe și puneți-le într-un borcan din sticlă de 800 g până ce-l umpleți pe jumătate. Turnați apoi vodcă până ce borcanul se umple. Se închide ermetic borcanul și se lasă la macerat timp de 7 zile, într-un loc ferit de lumină. Agitați zilnic borcanul de 5-6 ori. La sfârșit strecurați, iar cu soluția astfel obținută se masează picioarele de jos în sus, de la tălpi până la genunchi, timp de 60 de zile, seara, înainte de culcare.

Mai multe remedii puteți consulta aici și aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie