Bărbatul este șeful casei?

Sunt multe femei care cedează unui astfel de tratament şi-şi reneagă astfel personalitatea. Aceasta însă nu înseamnă viaţă, nici nu este cel mai bun lucru pe care-l aşteaptă cineva de la căsnicia sa. În astfel de condiţii, convieţuirea numai sănătoasă nu este!

Mulți bărbați au ideea fixă că soţul ideal trebuie să fie şeful casei, iar femeia trebuie să stea smirnă între cei patru pereţi ai gusturilor lor.

Sunt multe femei care cedează unui astfel de tratament şi-şi reneagă astfel personalitatea. Aceasta însă nu înseamnă viaţă, nici nu este cel mai bun lucru pe care-l aşteaptă cineva de la căsnicia sa. În astfel de condiţii, convieţuirea numai sănătoasă nu este! Înseamnă, pur şi simplu, că doi oameni bolnavi psihic au găsit un mod de a trăi sub acelaşi acoperiş pentru un anumit timp sau chiar pentru întreaga viaţă. Însă acest mod de viaţă nu este pentru oameni ca voi.

O soţie nu se află într-o poziţie corectă atunci când acceptă să dispară sub dominaţia totalitaristă a unui bărbat tiran. Este firesc să accepţi că acelaşi lucru este valabil şi în situaţie inversă.

(Charlie W. Shedd, Scrisori Caterinei, Editura Bizantină, București, p. 24) 

De la același autor

Ultimele din categorie