Fasole cu legume

 

Fasolea este o forte bună sursă de proteine și fibre, are un indice glicemic mic, numeroase minerale, vitamine, contribuie la reglarea depozitelor de grăsime din organism și la detoxifierea acestuia.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 căni cu fasole boabe
  • o ceapă mare, tocată mărunt
  • un ardei gras roșu sau capia tocat cubulețe
  • o conservă de 400 g de roșii tocate în suc propriu 
  • o lingură cu cimbru
  • sare și piper
  • 1-2 morcovi tocați mărunt sau dați pe răzătoarea mare.

Fasolea se pune la fiert în apă cu sare, schimbându-se apa de 2-3 ori, până ce fasolea este complet fiartă. La final, se scurge de apă.

Separat, într-o tigaie neaderentă se călește ceapa în 2-3 linguri de ulei, până se înmoaie. Se adaugă apoi morcovul și se călesc împreună, pentru 2-3 minute. Se adaugă ardeiul și jumătate de ceașcă cu apă și se lasă pentru 5-6 minute la fiert - sau până când ardeiul este bine pătruns. Se adaugă apoi roșiile, cimbrul și se asezonează cu sare și piper.

Se fierbe pentru alte 10 minute, după care se adaugă fasolea, se amestecă și se mai lasă 5 minute la fiert. Se trage apoi vasul de pe foc, se acoperă și se lasă 10-15 minute deoparte.

Mâncarea se servește caldă, alături de murături sau de ardei copți.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie