Gem de mure

Stil de viaţă

Gem de mure

Dulci-acrișoare și pline de nutrienți, murele pot fi conservate și apoi consumate cu moderație și pentru iarnă, sub formă de gem sau dulceață.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de mure
  • 1.2 kg de zahăr
  • sucul unei lămâi
  • 200 ml de apă
  • un baton de vanilie (opțional).

Turnați într-o oală cu fundul dublu zahărul, apa și sucul de lămâie și puneți oala pe foc.

Lăsați la fiert pentru 6-8 minute, din momentul în care siropul dă în clocot.

Când amestecul devine lichid, adăugați păstaia de vanilie tăiată în jumătate, pe lung, de la care ați răzuit miezul cu ajutorul unei linguri. Îl puneți și pe acesta în oală.

Ca să vedeți dacă siropul este legat, scoateți 2-3 picături pe o farfurie, lăsați-le să se răcească și atunci vedeți dacă își păstrează forma.

În acest caz, adăugați murele în sirop și amestecați cu grijă, să nu striviți fructele.

Fierbeți pentru 10-15 minute din momentul în care amestecul dă în clocot.

Trageți oala de pe foc și lăsați-o să se răcească pentru 5 minute, după care transferați gemul în borcane sterilizate în prealabil, fierbinți, puse pe o tavă metalică.

Sigilați borcanele cu capace și lăsați-le cu gura în jos pentru 10-15 minute, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați la răcit.

Când acestea sunt complet răcite, le puteți muta în cămară.

Spor la treabă și poftă bună!

Citește despre: