Gem de portocale

Foarte aromate, dulci-acrișoare și răcoritoare, portocalele sunt printre preferate multora dintre noi.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1.5 kg de portocale bine coapte, zemoase și dulci, ideal organice
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • 200-250 g de zahăr
  • 2 bețe de scorțișoară
  • 2 cuișoare
  • 2 bucăți de anason stelat.

Curățați portocalele de coajă, îndepărtând cât mai mult din pielița albă care înconjoară fiecare felie.

Puteți pasa apoi portocalele, le puteți tăia bucățele, le puteți lăsa întregi sau puteți face un mix între bucăți lăsate întregi și bucăți pasate.

Transferați portocalele într-o oală emailată sau de inox, ideal cu fund gros.

Adăugați zahărul, condimentele, sucul de lămâie și puneți la foc mic, amestecând din când în când.

*Dacă folosiți portocale organice, înainte de a le curăța, spălați una dintre ele cu partea abrazivă a unui burete de bucătărie, după care o ștergeți cu un șervet de bucătărie de hârtie. Răzuiți câteva fâșii de coajă (doar partea colorată!) pe care le puteți apoi adăuga la gem pentru extra-aromă.

Lăsați la fiert pentru 30-40 de minute sau chiar mai mult, dacă vreți ca gemul să aibă o consistență mai mare.

Trageți apoi oala de pe foc, îndepărtați scorțișoara, cuișoarele și anasonul stelat și transferați gemul în borcane sterilizate în prealabil, încă fierbinți, puse într-o tavă metalică.

Sigilați cu capace și întoarceți borcanele cu gura în jos pentru 10-15 minute, după care le întoarceți cu gura în sus și le lăsați la răcit.

Când sunt complet reci, le puteți muta în cămară.

Spor la treabă și poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie