Gem de vișine

Dulce-acrișor, gemul de vișine este deliciul dimineților, mai ales alături de o felie de pâine cu unt și o ceașcă cu ceai aburind.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg de vișine
  • 700 g - 1 kg de zahăr
  • sucul unei jumătăți de lămâie.

Fructele folosite trebuie să fie bine coapte, cât mai dulci natural și fără lovituri.

Fructele se curăță de sâmburi, încercând să le păstrați cât mai întregi, și se pun într-o oală.

Se adaugă 500 g de zahăr și se lasă să stea timp de o oră, pentru a lăsa suc.

Se pune vasul pe foc, iar când începe să dea în clocot, se dă focul la mic, amestecându-se constant pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Gemul se fierbe pentru 30 de minute, după care se adaugă sucul de lămâie și zahărul și se mai lasă încă 15 minute pe foc.

Gustați gemul, și, dacă mai este nevoie, mai adăugați zahăr.

Dacă vreți un gem mai legat, lăsați-l mai mult la fiert, până obțineți consistența dorită.

Gemul se lasă să stea 5-10 minute, după care se transferă în borcane sterilizate, nu foarte fierbinți.

Se sigilează borcanele și se pun cu capacul în jos pentru 10-15 minute, după care se transferă sub o pătură groasă. Când sunt complet răcite, se mută în cămară.

Poftă bună!

Citește alte articole despre: gem vișine, conserve iarnă, cămară, rețetă gem

De la același autor

Ultimele din categorie