Humus clasic
Humusul este o sursă importantă de proteine vegetale, rețetele fiind diverse și foarte ușor de preparat.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cană cu năut fiert
- 4-5 linguri cu semințe de susan
- sucul unei lămâi
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri de sau ulei de măsline sau ulei de susan
- sare și piper.
Puneți la prăjit semințele de susan amestecând continuu, pentru a nu se arde. Când acestea sunt ușor rumene, se trag de pe foc, se pun într-o râșniță de cafea și se macină.
Transferați apoi pasta de susan într-un blender, adăugați restul ingredientelor și mixați până obțineți o consistență fină și omogenă.
Dacă pasta vi se pare prea groasă, adăugați ulei de măsline sau apa în care a fiert năutul.
Serviți alături de salată sau lipie.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro