Humus clasic

Stil de viaţă

Humus clasic

Humusul este o sursă importantă de proteine vegetale, rețetele fiind diverse și foarte ușor de preparat.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
  • 1 cană cu năut fiert
  • 4-5 linguri cu semințe de susan
  • sucul unei lămâi
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de sau ulei de măsline sau ulei de susan
  • sare și piper.

Puneți la prăjit semințele de susan amestecând continuu, pentru a nu se arde. Când acestea sunt ușor rumene, se trag de pe foc, se pun într-o râșniță de cafea și se macină.

Transferați apoi pasta de susan într-un blender, adăugați restul ingredientelor și mixați până obțineți o consistență fină și omogenă.

Dacă pasta vi se pare prea groasă, adăugați ulei de măsline sau apa în care a fiert năutul.

Serviți alături de salată sau lipie.

Poftă bună!

Citește despre: