Humus cu ciuperci
Humusul a devenit popular și în România, acesta fiind un preparat de post foarte sănătos.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o cană cu năut fiert
- 300 g de ciuperci
- o ceapă
- o legătură cu pătrunjel verde.
Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit în 3-4 linguri de ulei de măsline. Când ceapa este moale și translucidă, se adaugă ciupercile tocate cubulețe și se călesc împreună cu un strop de sare.
Năutul se pune într-un robot de bucătărie și se mixează cu 2-3 linguri de ulei de măsline și, dacă este nevoie, cu puțină apă în care a fiert. Când ciupercile sunt rumene, se trage vasul de pe foc și se lasă câteva minute la răcit.
Adăugați apoi ciupercile peste năut, asezonați cu sare și piper și mixați până când ciupercile sunt bine încorporate. Tot acum puteți adăuga și pătrunjelul tocat sau îl puteți folosi pentru ornarea humusului.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro