Humus cu vinete coapte

Stil de viaţă

Humus cu vinete coapte

Această rețetă este perfectă atunci când sezonul vinetelor este în toi, dar o puteți prepara la fel de bine și folosind conserve de vinete coapte.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g de năut fiert și scurs bine
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare, piper după gust
  • 1-2 căței de usturoi
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • 2 vinete mari, coapte, scurse bine și curățate
  • 5 linguri cu semințe de susan
  • semințe de susan coapte și pulbere de turmeric, pentru decor.

Puneți la prăjit semințele de susan amestecând continuu, pentru a nu se arde. Când acestea sunt ușor rumene, se trag de pe foc, se pun într-o râșniță de cafea și se macină.

Transferați apoi pasta de susan într-un robot de bucătărie, adăugați usturoiul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, vinetele și mixați până când obțineți o consistență omogenă.

Transferați humusul într-un bol, ornați cu semințe de susan prăjite și pulbere de turmeric și lăsați la frigider aproximativ o jumătate de oră.

Poftă bună!

Citește despre: