Humus cu vinete coapte
Această rețetă este perfectă atunci când sezonul vinetelor este în toi, dar o puteți prepara la fel de bine și folosind conserve de vinete coapte.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g de năut fiert și scurs bine
- 75 ml ulei de măsline
- sare, piper după gust
- 1-2 căței de usturoi
- sucul unei jumătăți de lămâie
- 2 vinete mari, coapte, scurse bine și curățate
- 5 linguri cu semințe de susan
- semințe de susan coapte și pulbere de turmeric, pentru decor.
Puneți la prăjit semințele de susan amestecând continuu, pentru a nu se arde. Când acestea sunt ușor rumene, se trag de pe foc, se pun într-o râșniță de cafea și se macină.
Transferați apoi pasta de susan într-un robot de bucătărie, adăugați usturoiul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, vinetele și mixați până când obțineți o consistență omogenă.
Transferați humusul într-un bol, ornați cu semințe de susan prăjite și pulbere de turmeric și lăsați la frigider aproximativ o jumătate de oră.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro