Întâmplarea minunată din Secţia de Terapie Intensivă

Minuni - Vindecări - Vedenii

Întâmplarea minunată din Secţia de Terapie Intensivă

    • Întâmplarea minunată din Secţia de Terapie Intensivă
      Întâmplarea minunată din Secţia de Terapie Intensivă

      Întâmplarea minunată din Secţia de Terapie Intensivă

Cu puţin înainte să se trezească bolnava, asistentele au văzut un doctor străin ciudat care a intrat în camera ei. Purta o cămaşă albă foarte lungă, până la mijlocul gambei, făcută dintr-un material gros, dintr-o epocă trecută. Asistentele s-au mirat şi s-au întrebat cine era acest doctor necunoscut şi de ce purta o astfel de cămaşă veche. Doctorul necunoscut, fără să vorbească cu nimeni, a intrat în cameră, a închis uşa şi a tras perdelele.

La sfârşitul lunii iunie 2009, tânăra E. K. din Leros, în vârstă de 24 de ani, a fost operată pentru schimbarea unei valve a inimii, la Spitalul I. Înainte de operaţie, doctorul a informat că bolnava va rămâne între 24 şi 48 de ore în Secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, însă, după operaţie, fata nu a putut să fie deconectată de la aparate, pentru că nu se trezise nici după 27 de ore, după cum a povestit fratele ei. Când fratele tinerei şi-a manifestat neliniştea unei persoane cunoscute, aceea le-a trimis părinţilor fetei cartea cu viaţa Sfântului Luca, ulei de la mănăstirea Sfântului din Simferopol şi Paraclisul Sfântului Luca, pentru ca aceştia să se roage pentru fată.

La una-două zile după aceasta, fata a deschis ochii, a început să comunice cu cei din jur şi toţi L-au slăvit pe Dumnezeu. Însă asistentele de la Secţia de Terapie Intensivă au descris următoarea întâmplare minunată (de notat faptul că bolnava era într-o cameră specială a Secţiei de Terapie Intensivă, care avea geam şi perdele).

Cu puţin înainte să se trezească bolnava, asistentele au văzut un doctor străin ciudat care a intrat în camera ei. Purta o cămaşă albă foarte lungă, până la mijlocul gambei, făcută dintr-un material gros, dintr-o epocă trecută. Asistentele s-au mirat şi s-au întrebat cine era acest doctor necunoscut şi de ce purta o astfel de cămaşă veche. Doctorul necunoscut, fără să vorbească cu nimeni, a intrat în cameră, a închis uşa şi a tras perdelele. Nimeni nu a văzut ce a făcut dar, când cineva a deschis uşa, doctorul a dispărut.

După aceasta şi după ce rămăseseră mai întâi mute de uimire, asistentele au intrat în cameră și au văzut-o în faţa lor pe bolnavă trează – fiind deplin conştientă de ceea ce se petrece în jurul său.

М. V., Leros

(Arhimandritul Nectarie Antonopoulos, Sfântul Luca al Crimeei – minunile contemporane, Traducere de pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu, Editura Sophia, București, 2012, pp. 135-136)