Ce trebuie să fac dacă nu am respectat canonul dat de duhovnic?

Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută, întrebarea mea este legată de canonul pe care creștinul îl primește de la duhovnic după spovedanie. Am primit un canon în urmă cu doi ani și nu l-am dus la bun sfârșit, ce trebuie să fac? Vă mulțumesc.

pr Andrei Atudori a răspuns:
16 Septembrie 2015

Doamne ajută!

Mihaela, trebuie să mergi să te spovedești și să îi spui părintelui duhovnic faptul că nu ai împlinit canonul pe care ți l-a dat. El va decide ce trebuie să faci în continuare în această situație. Îți poate păstra canonul sau poate să îți dea un canon nou. Esențial, însă, este să vorbești cu părintele despre asta.

Nu îți pierde nădejdea!

pr. Andrei

Lumi a răspuns:
30 Martie 2018

Doamne ajuta părinte!
Am uitat sa țin canonul de la spovedanie în ziua respectiva. Știu ca nu am nici o scuza. Ce pot sa fac? Mai este primit dacă l-am ținut în următoarea zi? Mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
20 Aprilie 2018

Doamne ajută!

Faceți canonul cât mai constant. Nu „recuperarea” este importantă ci străduirea de a ne forma un obicei în a ne face canonul. Așa cum respirăm sau bem apă în fiecare zi așa și trebuie să ne rugăm.

pr. Andrei

Lumi a răspuns:
20 Aprilie 2018

Doamne ajuta Părinte!
Mulțumesc mult de tot pentru răspuns. Voi încerca să fac întocmai cum ați spus. Într-adevăr, importanta este comunicarea constanta și permanenta cu Dumnezeu.
Toate cele bune!

Miky a răspuns:
18 Decembrie 2018

Doamne ajuta părinte .
In urma spovedanie am primit un Canon ce trebuie sa îl țin toată viața post miercurea și vinerea .Daca era o zi pe săptămâna îmi era ușor dar sincer trăiesc cu frica sa nu cumva sa greșesc cu mintea sufletul nu de la mâncare . Ce e de făcu sa vorbesc cu preotul și sa ii spun sau sa fac tocmai așa cum mi-a dat canonul Mulțumesc mult părinte .

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: spovedanie, duhovnic, Canon, pocăință

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons