Cum să mă rog pentru găsirea unui duhovnic?

Foto: Oana Nechifor

Bună seara, părinte! De câțiva ani nu mai am un duhovnic și tânjesc atât de mult să mă pot spovedi și împărtăși din nou. Ce rugăciuni aș putea face pentru a găsi un duhovnic? Vă mulțumesc din suflet!

pr Andrei Atudori a răspuns:
13 Februarie 2019

Doamne ajută!

Maria, mă bucur că tânjești după Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie. Domnul să-ți lumineze cale către acestea și către întâlnirea du El!

Una dintre rugăciunile pentru găsirea unui duhovnic este aceasta: 

Doamne, Tu care nu voiești moartea păcătosului, ci ca să se întoarcă și să fie viu, Tu care Te-ai pogorât pe pământ tocmai spre a învia pe cei ce suspină și care sunt morți prin păcat și spre a-i face vrednici să Te vadă pe Tine, Lumina cea adevărată, pe cât este cu putință omului, trimite-mi un om care să Te cunoască, pentru ca slujindu-l și supunându-mă lui din toate puterile mele, ca și Ție, și făcând voia Ta în a lui, să-Ți plac Ție, singurului Dumnezeu, și să mă învrednicesc și eu, păcătosul, de Împărăția Ta. Amin.

Folosește-o cu încredere! 

În același timp roagă-te lui Dumnezeu și cu propriile tale cuvinte, spune-i oful de pe suflet. Dacă tânjește după Dumnezeu, El nu te va lăsa fără ajutor.

În articolul de mai jos poți găsi și alți pași practici pentru găsirea unui duhovnic în link-ul de mai jos:

Ce trebuie să fac pentru a-mi găsi un duhovnic? 

Spor în toate cele bune!

pr. Andrei 

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons