Cum trebuie să te pregătești pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere?

Foto: Oana Nechifor

Sunt niște „condiții” speciale pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere? Trebuie sa ții post negru sâmbătă?

pr Andrei Atudori a răspuns:
30 Martie 2018

Doamne ajută!

Roxana, nu putem spune să sunt niște condiții „speciale” pentru a te împărtăși în noaptea de Înviere.

Trebuie să fii spovedită, să ai binecuvântarea duhovnicului pentru a te împărtăși, să îți faci canonul dinainte de împărtășire, să nu mai mănânci și să nu mai bei nimic în ziua de sâmbătă după ora 16.00/17.00 (este foarte important să îți întrebi duhovnicul cu privire la ora după care să nu mai trebuie să mănânci și să nu mai bei nimic, pentru că este posibil să existe mici diferențe de la un duhovnic la altul cu privire la această oră).

După cum probabil ți-ai dat seama, nu este obligatoriu să ții post negru, însă dacă cineva are puterea și posibilitatea să facă așa, este foarte bine. Asta ține de o alegere personală în urma unei sfătuiri cu duhovnicul.

Una peste alta, vreau să te încurajez să te împărtășești la Sfânta Înviere, dacă părintele îți va da binecuvântare. Spun asta pentru că din păcate în zilele noastre parcă nu mai este accentuată această necesitate, iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe bisericii să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii.

Dumnezeu să te binecuvânteze!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons