De ce oamenii deprind mai repede lucrurile rele, decât pe cele bune?
De ce oamenii deprind mai repede lucrurile rele, decât pe cele bune?
Valentin întreabă:
Răspunsuri:

Despre Arhimandritul Mihail Daniliuc
Arhim. Mihail Daniliuc este egumenul Schitului Vovidenia-Neamț, Custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și Muzeului Mihail Sadoveanu, cadru didactic la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”- Mănăstirea Neamț Studii: Liceul Economic și de Drept Administrativ-Iași, Seminarul Teologic Veniamin Costachi-Neamț, Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae, 2005, studii de master și doctorale la aceeași facultate, 2007. A publicat numeroase articole pe portalul doxologia.ro, în cotidianul Lumina, al Patriarhiei Române, precum și alte publicații religioase și laice pe diverse teme de spiritualitate, istorie și cultură.
Texte de autorPuncte de vedereVideoLocuri de pelerinajÎntreabă preotulMănăstiriCuvinte duhovniceștiSfântul Munte AthosFotografii
vezi mai multe +
Frate Valentin, nu e simplu să răspunzi unei astfel de întrebări. Este vorba de congruența mai multor factori: concupiscența sau predispoziția omului de a săvârși răul căpătată după căderea în păcat a primilor oameni în Rai, apoi slăbiciunea firii umane, dar și uneltirea diavolului pentru căderea omului.
Îți recomand să citești cartea Păcatul: vinovăție sau întristare. O trecere prin tragismul existentei omenești, de Arhim. Teofil Lemontzi sau lucrarea Despre păcate. Despre adevăratul creștinism, având autor pe Sfântul Tihon din Zadonsk.
Cu bune doriri, pr. Mihail
Adaugă comentariul tău