E bine să salut cu „Hristos a Înviat!” pe oricine și în orice situație?

Foto: Bogdan Zamfirescu

Hristos a Înviat! În această perioadă în care ne salutăm cu acest salut pascal, cum ar trebui să mă adresez atunci când mă întâlnesc cu o cunoștință care în acel moment fumează? În multe cazuri, am o reținere în a mă adresa cu salutul pascal. Uneori stau și mă gândesc că poate aș lua numele Domnului în batjocură sau în alte cazuri că aș mărturisi Învierea așa cum au făcut-o femeile mironosițe. Ce sfaturi mi-ați da?

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Mai 2016

Adevărat a Înviat!

Andreea, eu zic să spui „Hristsos a Înviat!” oricui și lasă-l pe cel din fața ta să îți răspundă după cum va crede de cuviință. Poate va înseamna sau nu ceva pentru acea persoană, poate salutul tău o va rușina pentru că o găsește fumând sau poate nu, poate te va lua în serios sau poate te va lua în râs. Nu contează! Tu fă ceea ce îți spune conștiința și datoria de creștin pentru care Domnul nostru Iisus Hristos a luat trup, a suferit pătimiri, a fost răstinit și a înviat! Eu sunt convins că, mai ales în lumea de azi, e un act de mărturisire foarte puternic. Sfântul Serafim de Sarov obișnuia să spună oricărui om pe care-l întâlnea, în orice perioadă a anului: „Hristos a Înviat! Bucuria mea!”. Noi, oamenii de rând, cred că putem spune oricui „Hristos a Înviat!” măcar în această perioadă.

Hristos a Înviat!

pr. Andrei

Eu... a răspuns:
19 Mai 2016

Trebuie sa salutam pe toata lumea asa?Adica si pe profesori sau persoanele cu care nu prea vorbim?Sau doar pe cei apropiati noua?

pr Andrei Atudori a răspuns:
23 Mai 2016

Hristos a Înviat!

Eu aș zice că da.

pr. Andrei

alex negrea a răspuns:
6 Iunie 2016

trebuie, trebuie. de ce trebuie? De fapt asta este esenta credinta noastre : ca Hristos a inviat! pana nu intelegem acest fapt pana in strafundul fiintei noastre, acest adevar despre Hristos, nu ne putem numi crestini. Despre acest lucru este vorba! Ce ii poti spune cuiva mai frumos pe lumea aceasta, care sa ii dea speranta, sa ii dea un sens existentei decat ca Hristos a inviat! Ganditi-va mai mult la ce inseamna Invierea de fapt si o sa alergati pe strazi sa le spuneti tuturor ca a Inviat. Mai mare bucurie decat aceasta nu cred ca este. Trebuie? Ce zici ? V-ati spus voua mai intai despre Hristos ca a Inviat? ati patruns aceasta veste inauntrul vostru ? daca da, ce trebuie sau nu trebuie nu mai conteaza - o sa simtiti nevoia sa o spuneti incontinuu.

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons