Fosta prietenă a avortat fără să îmi spună că aveam un copil. Ce pot să fac în această situație?

20 Martie 2017 pr. Constantin Sturzu avort
Foto: Oana Nechifor

Bună ziua, binecuvântați! Am avut o legătură scurtă cu o fată, acum nu mai suntem împreună. Însă într-o zi, vorbind cu ea, mi-a spus că a făcut un avort în urma relației cu mine. Ce pot face în acest caz? Vă mulțumesc.

20 Martie 2017

Ai nevoie să te spovedești de urgență, în caz că nu ai făcut-o deja. Părintele duhovnic îți va da canon și te va îndruma ce să faci mai departe. Acum ești tatăl unui copil ucis înainte de a se naște, sper că vei conștientiza asta și, pe viitor, nu vei mai face astfel de fapte, cum e desfrânarea. Luați de valul plăcerilor, pierdem din vedere că pentru tot păcatul vine o notă de plată. Care e foarte dureroasă, cumplită uneori!

Mântuirea acelui prunc ucis depinde și de modul în care tu vei face alegerile cele bune în viață. Să faci pocăință, cu nădejde în mila lui Dumnezeu. Îți recomand să citești viața Sfintei Maria Egipteanca, varianta integrală, nu cea pe scurt. Vei vedea cum și din cele mai groaznice desfrânări se poate desprinde cineva și ajunge până pe culmile sfințeniei.

Domnul să te întărească!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons