Locuiesc în străinătate, dar vreau să-mi păstrez duhovnicul din țară. Ce mă sfătuiți să fac?

Foto: Oana Nechifor

Sărut mâna, părinte! Am o întrebare la care nu găsesc răspuns. Eu trăiesc în străinătate, dar am duhovnic în România, de care fac ascultare. Părintele de aici, din străinătate, nu prea este de acord că stăm aici și avem duhovnic dincolo. Ce mă sfătuiți? Doamne ajută!

3 Mai 2017

Valerica,

Este bine să avem un singur duhovnic, însă situaţia de faţă necesită pogorământ. Legătura cu duhovnicul din ţară este una la care nu vrei să renunţi, şi aceasta este bine, însă părintele din străinătate ar trebui să înţeleagă că legătura pe care o ai cu el este una temporară şi că te spovedeşti la el din cauză că îţi lipseşte duhovnicul. Este o situaţie care trebuie acceptată de ambii duhovnici prin pogorământ şi înţelegere şi, de asemenea, trebuie văzut ca nu cumva povăţuirea duhovnicească a celor doi duhovnici să fie în contrast, pentru că atunci apar probleme. Este o variantă şi în a schimba duhovnicul, dar aceasta este alegerea dumneavoastră care trebuie să vină după multă rugăciune.

Domnul să vă lumineze!

pr. Gabriel a răspuns:
4 Mai 2017

Hristos a Inviat! Va rog sa ma iertati ca intervin, insa as avea si eu o intrebare: cand esti bolnav si locuiesti in strainatate, mergi la medic in tara, sau cauti sa ai acolo unde locuiesti un medic de familie? Nu vreau sa contrazic pe nimeni si mai mult decat atat nu putem obliga pe nimeni sa-si aleaga duhovicul, insa cred ca exista realitati diferite in tara fata de strainatate. Daca un parinte sfatuieste ceea ce este mai bine pentru cei care-i sunt incredintati spre pastorire, nu o face pentru ca ar avea ceva de castigat, ci tot spre binele copiilor lui duhovnicesti. Domnul sa va lumineze!

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons