Profeții

Foto: Ștefan Cojocariu

Părinte, credeți că ar putea fi o legătură între profețiile marilor duhovnici contemporani și această criză?

pr Răzvan Ionescu a răspuns:
30 Aprilie 2020

Sigur că această criză o vede Dumnezeu dinainte și oamenii care au duhul acesta de a vedea în perspectivă, văd și ei crizele astea. Dar pe mine mă interesează altceva. Dumnezeu ne-a oferit o perioadă suficient de lungă de criză. Nu s-a rezolvat într-o săptămână sau două. De ce? Pentru ca oamenii să țină minte bine. Mie mi se pare fascinant ceea ce se întâmplă în zilele astea. A acoperit un glob întreg. Toți oamenii sunt interpelați la ora actuală de domino-ul fantasticului. De la modernitate încoace omul nu s-a mai simțit atât de vulnerabil. El se simțea stăpânul universului, nu avea probleme cu planeta Pământ. Și uitați, planeta Pământ e în dificultate și el și viața lui și oricine poate să fie în dificultate. Deci, privește toată planeta și ține mult această criză.

Eu bănuiesc că Dumnezeu vrea să ne intre bine în cap că modul nostru defectuos de a funcționa – prin industria actuală, prin tehnologia actuală, prin toate lucrurile astea care ne transformă în niște stăpâni orbi, fără simțire a inimii, doar productivitate tehnică și comercială și economică și așa mai departe – nu poate să țină la nesfârșit, pentru că nu ne putem bate joc de viețile noastre.

Se fac avorturi în serie și noi nu ne gândim că se poate schimba ceva. Începe să se cutremure un pic pământul acesta și modul în care am funcționat până acuma. Trebuie să ne dea de gândit. Nu cred că merge să ne întoarcem la exact aceeași stare care era înainte.

Știți ce va veni după asta? După chestia asta, vine foametea. De ce? Pentru că s-au sistat transporturile. Nu se mai transportă cu aceeași ușurință. Asta înseamnă că alimentarea nu se mai face la fel. Vine boala în țările sărace! Oamenii respectivi n-au cum să se trateze. Nu aveau nici înainte ce mânca, din egoismul celor care conduceau o mână de oameni. Țări cu atâta populație și ei nu au resursele de bază. Deci, lucruri care vor fi strigătoare, pentru că nu ne băgăm în cap faptul că, fiecare acolo unde e, are o responsabilitate față de propria conștiință!

Vă garantez că în clipa când ne vor conduce oameni care au pocăință adevărată, va fi Înviere și în sufletele noastre! Nu numai în sufletele lor, ci și în sufletele noastre. Îmi doresc un popor condus de oameni, care știu să pună pocăință în fața lui Dumnezeu. Veți vedea că ei vor ajunge să conducă lumea, pentru că Dumnezeu vrea ca cei mai virtuoși să conducă lumea! Dar în clipa în care cei mai virtuoși s-au transformat în cei mai pervertiți și nu sunt în stare să-și mai ducă conștiința inimii așa cum trebuie, sigur că lucrurile sunt complicate peste tot și toți suferim pentru că facem cumva pact cu ..., pentru că nu alegem pe cine trebuie și pentru că nu prea avem pe cine să alegem câteodată.

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons