Se poate face cununia dacă unul dintre nași nu poate participa?

Foto: Oana Nechifor

Doamne ajută! În cateva luni urmeaza sa ne casatorim. Deoarece ne am hotarat foarte tarziu sa facem nunta, ne a fost dificil sa gasim o pereche de nasi. In cele din urma am ales o pereche de nasi din familia mea (rude si in acelasi timp prieteni apropiati). Nasul din pacate are o problema foarte grava si nu stim daca va putea veni la cununie. Tinem insa foarte mult ca aceste persoane sa ne fie nasi, iar inviatiile au fost date. Ce se poate face in acest caz? E posibil ca altcineva din familia nasei (fiu, cumnat) sa ia locul nasului? Va multumesc pentru raspuns!

pr Andrei Atudori a răspuns:
21 Iunie 2014

Domne ajută!

Rânduiala Bisericii spune clar faptul că nașii de cununie trebuie să fie creștini ortodocși cununați religios. Orice altă variantă, chiar și aceea a „înlocuirii” unuia dintre nași cu o altă persoană, este fie afara învățăturii despre Sfânta Taină a Cununiei fie, o interpretare extrem de forțată a ei.

E adevărat, că pe alocuri, se mai pot găsi situații din acestea, însă preotul care săvârșește cununia în aceste condiții este responsabil.

Vorbiți cu duhovnicul dumneavoastră și/sau cu preotul care va săvârși cununia.

Bucurii de la Dumenzeu!

Pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons