Simt că duhovnicul nu îmi acordă aceeași atenție ca altora. Ce să fac?

Foto: Oana Nechifor

Sărut dreapta! Părinte Andrei, ajutați-mă cu un sfat, vă rog. Mi se pare că părintele duhovnic la care mă spovedesc de ani buni și pe care-l iubesc și ascult din tot sufletul pentru că m-a pus pe calea cea bună nu îmi mai acordă atenția și dragostea cu care m-a obișnuit. Sunt „geloasă”, dacă se poate spune așa pe ceilalți fii și fiice duhovnicești ale părintelui. Sunt tulburată, încât m-am gândit să mă și „despart” de sfinția sa.

pr Andrei Atudori a răspuns:
19 Februarie 2015

Doamne ajută!

Dragă Ioana, cred că treci printr-o ispită. Poate cel rău vrea să te despartă de duhovnicul tău. Oameni fiind, este normal ca uneori să avem astfel de sentimente contradictorii, însă este esențial să nu ne lăsăm conduși de ele. Această gelozie nu îți folosește la nimic. Este normal ca părintele tău duhovnic să aibă și alți fii și fiice duhovnicești și să le acorde tuturor aceeași atenție sau atâta atenție cât consideră că este nevoie pentru fiecare. Ca duhovnic, trebuie să vă poarte de grijă tuturor, în mod egal. Atenția și dragostea lui se împart la mulți. Așa este firesc!

Poate ar trebui să te bucuri de partea ta și să dai slavă lui Dumnezeu pentru aceasta. În plus, sunt convins că timpul nu îi permite mereu să îți acorde la fel de mult timp cât îți acorda, poate, altădată. Dacă te-a pus pe calea cea bună, atunci sunt convins de faptul că părintele te cunoaște foarte bine.

Prin urmare, cel mai bine ar fi să vorbești cu el, fără teamă și rușine, despre aceste gânduri și sentimente pe care le ai. Cu siguranță va ști cum să te liniștească și va avea sfaturile cele mai potrivite pentru a te ajuta să treci peste această ispită.

Roagă-te mult pentru părintele tău duhovnic și pentru toți ucenicii lui! Asta te va ajuta mult!

 Dumnezeu să te binecuvânteze!

Pr. Andrei

Clausim a răspuns:
10 Noiembrie 2015

Poate e si parintele incercat sau poate se concentreaza pe cei mai "bolnavi" si care au nevoie mai mare... Ispite sunt la tot pasul. Cu nadejde si rugaciune va fi bine!

amos a răspuns:
12 Aprilie 2016

poate sora intr-u Domnul esti mai intarita duhovniceste, parintele stie acest lucru,si se bucura mai mult de "oaia cea ratacita" decit de turma din care faci parte.nu te intrista ci te bucura intr-u Domnul,spor in rugacune si fapte bune.

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: duhovnic, spovedanie, uncenic, atenție, gelozie

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons