Verișorul mirelui poate să-i fie acestuia naș de cununie?

Foto: Oana Nechifor

Vă rugăm să ne ajutați cu o lămurire cu privire la nașii de cununie. Avem cununia religioasă în acest an și am dori ca nași să ne fie verișorul primar al mirelui, împreună cu soția sa. Am înțeles ca nașii nu pot fi rude sânge? Poate verișorul să ne cunune sau nu? Mulțumesc!

27 Martie 2017

Nicoleta,

Nu este nici o opreliște dacă voiți să alegeți ca nași de cununie pe verișorul mirelui.

Domnul să vă binecuvânteze!

Ionela a răspuns:
27 Martie 2017

Preoții care stiu canoanele bisericesti si indeosebi le si înfăptuiesc stiu ca este interzisa atat cununarea cat si botezarea a rudelor pana la al III-lea grad de rudenie.... cu iertare!

pr Andrei Atudori a răspuns:
28 Martie 2017

Doamne ajută!

Afirmația pe care pe care o faceți este nevoie să fie probată! Prin urmare vă rog să specificați ce canoane bisericești interzic ca verișorul să fie naș de cununie al mirelui sau să retrageți ceea ce afrimați. Unde găsim afirmația că rudele de gradul al III-lea nu pot fi nase de cununie/botez între ele?

Cu gânduri bune,

pr. Andrei

AlexandruH a răspuns:
29 Martie 2017

Ionela,
Verii primari sunt rude de gradul IV.
Deci ...

pr Andrei Atudori a răspuns:
29 Martie 2017

@Alexandru, Așa este. În tot cazul problema de fond este alta. Nu vorbim de căsătoria între rude (inclusiv de gradul IV) ci de faptul ca o rudă de gradul IV sa iti fie nasa de cununie sau sa iti boteze copilul. Eu nu am cunoștință de existența vreounui canon care să interzică aceasta. 

@Ionela, așteptăm trimiterile exacte care să susțină ceea ce afirmi!

Mulțumesc!

pr. Andrei

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons