Vreau să mă rog. De unde și cum să încep?

Foto: Crina Zamfirescu

Buna seara! Vreau sa ma rog, am doar o carte de Psalmi si internet la dispoziție, de unde sa încep? Si pot sa ma rog si pentru lucruri materiale? Simt eu ca de acolo vine neliniștea mea sufleteasca, sau ar trebui sa ne bucurăm de cat si ce avem.

20 Noiembrie 2015

Soră Nina, încearcă să îți achiziționezi o carte de rugăciuni și apoi, după ce deprinzi rânduiala rugăciunii zilnice să citești și Psaltirea, care este, cred, cea mai cunoscută şi mai citită dintre cărțile canonice ale Vechiului Testament. Psalmii exprimă frământările interioare, dar şi aspirațiile de mai bine ale omului, astfel încât Psaltirea devine cartea fiecărui suflet „necăjit şi dosădit“, așa după cum frumos glăsuiește o veche vorbă românească.

De aceea, orice creștin trebuie să recurgă la acest balsam pentru suflet, mai ales în clipele mai grele ale vieții, la vreme de încercări, ispite, boli şi neliniști. Sfântul Vasile cel Mare, referindu-se la folosul Psaltirii, spunea: „…psalmul este liniștirea sufletului, dătător de pace, căci el potolește cugetele furtunoase şi învăluitoare, liman împotriva demonilor“ pe care orice creștin le știe și le citește.

Pentru citirea Psaltirii este bine să ai binecuvântarea duhovnicului cu care îți recomand să te sfătuiești în ceea ce privește modul de a te ruga. Tot el îți va spune și pentru ce este bine să te rogi.

Cu doriri de bine,

pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: rugăciune, psalmi, Psaltire, carte de rugaciune

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons