La Judecata de Apoi vor fi judecate și neamurile, în general?
Sarut dreapta, parinte! Noi vom fi chemati la judecata de apoi ca si neamuri.. romanesc, grec, rus s.a.m.d.? Cand Dumnezeu va judeca si va mantui un neam, ce se intampla cu nedreptii din acel neam? Sau cum se mantuieste de fapt un neam? Scuzati-ma daca am gresit ceva in afirmatii. Noi lucrand la mantuirea sufletelor noastre, cum putem ajuta la mantuirea neamului din care facem parte? Multumesc.
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Cum să dobândesc „îndrăzneala cea bună”?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro
Frate Alex, în cartea Apocalipsei se spune că la judecata de apoi fiecare neam, fiecare popor își va aduce slava lui ( Apocalipsă 21, 16). Slava unui neam sunt sfinții pe care Duhul Sfânt i-a plămădit în acel popor. Învățătura Bisericii noastre spune că Judecata de Apoi nu va fi judecata etniilor, popoarelor, ci a fiecărui ins în parte. Când un popor a împlinit în istoria sa cuvântul Evangheliei, atunci putem vorbi de mântuirea acestuia în masă. Dar nu apartenența la un popor îți asigură dobândirea mântuirii, ci împlinirea cuvântului Domnului.
Mai învață Biserica faptul că oamenii vor fi judecați fiecare potrivit cu legea după care a viețuit. Pe păgâni, Domnul îi va judeca după legea morală înscrisă în inimile lor, potrivit spuselor Sfântul Apostol Pavel ( Romani 2, 14-16). Pe evrei, după Legea lui Moise, iar pe creștini după Legea dată prin Evanghelie. Rămâne să ne rugăm pentru semenii din neamul nostru.
Dacă îți amintești, Biserica, la fiecare slujbă a rânduit astfel de rugăciuni, cereri, ce privesc pe toți cei din neamul nostru românesc. Iată un exemplu: „Încă ne rugăm pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii țării noastre, pentru mai marii orașelor și statelor și pentru armata țării, pentru sănătatea și mântuirea lor”.
Cu bune doriri, pr. Mihail