Maica Domnului – mijlocitoarea noastră

Cuvinte duhovnicești

Maica Domnului – mijlocitoarea noastră

    • pictare icoana Maicii Domnului
      Maica Domnului – mijlocitoarea noastră / Foto: Oana Nechifor

      Maica Domnului – mijlocitoarea noastră / Foto: Oana Nechifor

Tot așa și noi o rugăm pe Maica Domnului să ne mântuiască, iar Maica Domnului Îl roagă pe Fiul ei, Care are această putere. Și Acela îi face hatârul, pentru că o iubește mult pe Maica Sa.

– Gheronda, cineva ne-a întrebat: De vreme ce mântuirea noastră este în mâinile lui Dumnezeu, de ce ne adresăm ei: «Preasfăntă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi!», atunci când o chemăm în rugăciune?”.

– Să presupunem că o femeie este vecină cu mama unui ministru, pe care o roagă să o ajute să-i găsească un loc de muncă pentru copilul ei. Vecina se arată binevoitoare, însă nu-i va găsi ea însăși locul de muncă, ci-l va ruga pe fiul ei, care, ca ministru, are această posibilitate și va face hatârul mamei sale. Tot așa și noi o rugăm pe Maica Domnului să ne mântuiască, iar Maica Domnului Îl roagă pe Fiul ei, Care are această putere. Și Acela îi face hatârul, pentru că o iubește mult pe Maica Sa.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovnicești, Vol. VI Despre rugăciune, Editura Evanghelismos, București, 2013, p. 82)