Maioneză vegetală din avocado
Bogat în acizi grași esențiali omega-3, 6 și 9, avocado este în topul fructelor cu un conținut mare de grăsimi sănătoase pe care le putem consuma.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un avocado copt
- 2 lingurițe de muștar Dijon
- sare și piper alb
- suc de lămâie
- 2 căței de usturoi pisați foarte fin (opțional)
- 4-5 linguri cu ulei de măsline presat la rece.
Tăiați fructul de avocado în două, scoateți sâmburele și scobiți pulpa cu o lingură. Puneți pulpa într-un bol sau blender.
Adăugați 2 linguri cu suc de lămâie și mixați până când obțineți o pastă fină și omogenă.
Adăugați muștarul și uleiul, asezonați cu sare și piper, suc de lămâie după gust și mixați din nou.
Maioneza este recomandat a se consuma proaspătă, dar poate fi și păstrată la frigider cel mult 2 zile, cu o folie de plastic alimentar aplicată direct pe sos, pentru a evita oxidarea.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro