Maioneză vegetală din avocado

12 Ianuarie 2019 Oana Hîncu Stil de viaţă
 

Bogat în acizi grași esențiali omega-3, 6 și 9, avocado este în topul fructelor cu un conținut mare de grăsimi sănătoase pe care le putem consuma.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un avocado copt
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • sare și piper alb
  • suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi pisați foarte fin (opțional)
  • 4-5 linguri cu ulei de măsline presat la rece.

Tăiați fructul de avocado în două, scoateți sâmburele și scobiți pulpa cu o lingură. Puneți pulpa într-un bol sau blender.

Adăugați 2 linguri cu suc de lămâie și mixați până când obțineți o pastă fină și omogenă.

Adăugați muștarul și uleiul, asezonați cu sare și piper, suc de lămâie după gust și mixați din nou.

Maioneza este recomandat a se consuma proaspătă, dar poate fi și păstrată la frigider cel mult 2 zile, cu o folie de plastic alimentar aplicată direct pe sos, pentru a evita oxidarea.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie