Metode naturale pentru a stimula curățarea limfei
Circulația limfei asigură echilibrul lichidian între diferite compartimente ale organismului și îndepărtarea din sistemul circulator a resturilor celulare, a toxinelor, a agenților patogeni de proveniență externă sau internă.
De asemenea, limfa asigură transportul lipidelor alimentare și a vitaminelor liposolubile care provin de la nivelul sistemului digestiv către diferite țesuturi și organe în vederea utilizării corespunzatoare a acestora.
Între principalele funcții ale sistemului limfatic, amintim:
- menține la niveluri optime fluidele organice, colectand excesele provenite din celule și țesuturi, readucându-le în fluxul sangvin, odată ce au fost filtrate;
- absoarbe grăsimile și proteinele din tractul digestiv, pe care le redirectionează către fluxul de sânge;
- susține sistemul imunitar prin producerea și eliberarea de celule albe, cu rol în identificarea și distrugerea bacteriilor, virusurilor, paraziților și ciupercilor care pot pătrunde în organism;
- transportă și elimină deșeurile, inclusiv a celulelor care au o structură și funcții anormale din conținutul limfei.
Pentru a spori capacitatea organismului de a elimina deșeurile din organism, puteți încerca următoarele remedii naturale:
sucul de afine poate curăța sistemul limfatic, intestinele și rinichii de diferite tipuri de toxine. Afinele conțin foarte mulți compuși care ajută la eliminarea grăsimii din sistemul limfatic, antioxidanți (mai ales vitamina C) care contribuie la detoxifierea rinichilor, fibre dietetice, vitamina K, potasiu și vitamina A.
macerat de plante pentru curățarea limfei: 2 părți gălbenele; 2 părți lipicioasă; 1 parte lumânarică. Se pun plantele într-o cratiță, se acoperă cu apă rece și se lasă la macerat 4-6 ore. Se beau 2-3 căni de macerat pe zi, timp de mai multe săptămâni. Gălbenelele sunt un tonic imunitar general care ajută la curățarea limfei și reducerea inflamațiilor pielii. Lipicioasa este o plantă care stimulează activitatea sistemului limfatic și a organelor, ajută în congestia limfatică și în cazul ganglionilor limfatici inflamați. De asemena, lipicioasa curăță și hrănește sângele. Lumanărica decongestionează limfa prin activarea funcției sale și tratarea ganglionilor limfatici umflați sau blocați la nivelul gâtului, brațelor și regiunii inghinale.
maceratul de dragaică (sânziene) se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă. Se beau câte 2 litri pe zi. Cura durează 3-4 săptămâni.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro