Mi-a murit copilașul și nu înțeleg de ce a trebuit să se întâmple așa ceva. Ce pot face pentru a mă liniști?

Întreabă preotul

Mi-a murit copilașul și nu înțeleg de ce a trebuit să se întâmple așa ceva. Ce pot face pentru a mă liniști?

    • Mi-a murit copilașul și nu înțeleg de ce a trebuit să se întâmple așa ceva. Ce pot face pentru a mă liniști?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Mirela
întreabă:

Sărut mâna, părinte!

Vă rog sa îmi spuneți ce rugăciune pot citi, pentru a mă liniști. În urmă cu aproape doi ani, băiețelul meu a decedat. De atunci tot caut răspunsuri, pentru că nu înțeleg de ce s-a întâmplat această pierdere de nedescris. Ce acatiste și rugăciuni pot citi?

Mulțumesc.

16 Martie 2017

Mirela,

Judecăţile lui Dumnezeu nu sunt asemenea judecăţilor noastre. Dacă fiul dumneavoastră a murit, însemnă că aceasta a fost voia lui Dumnezeu şi nu trebuie să căutăm înţelesuri. Ştie Dumnezeu cum să rânduiască cele ale noastre, chiar dacă nouă ni se par dureroase şi neînţelese. Încercaţi să conştientizaţi faptul că fiul dumneavoastră se bucură cu Domnul în Împărăţia Lui şi vă veţi mângâia cu gândul la bucuria lui şi cu faptul că aveţi un rugător în Cer. Pentru că a fost botezat, el a primit în dar bucuria cea veșnică. Noi însă trebuie să ne ostenim mult pentru a o dobândi şi a ne întâlni cu cei dragi nouă! Citiţi acatistele către Maica Domnului, precum şi psalmii lui David şi veţi primi mângâiere. Aveţi însă răbdare, căci rănile adânci se vindecă mai greu.

Domnul să vă binecuvânteze!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: