„Am avut puterea să merg mai departe, pentru că draga mea Cuvioasă Parascheva mi-a fost și mamă, și prietenă, și soră”

Într-o după-amiază, un vecin l-a lovit pe soțul meu cu securea în cap. Era orb de sânge, inconștient și părea mort. La câteva zile de la ieșirea din spital, m-a văzut cât sufeream... L-am convins să meargă din nou la medic, de data aceasta pentru depresie. A urmat tratamentul, renunțând definitiv la băutură. La scurt timp, am aflat că am cancer la sân... Totul părea foarte greu, mai ales că aveam doi băieți de crescut.

Într-un an, am venit cu mare nădejde în rezolvarea multor probleme de familie. Era în 14 octombrie, când i-am cerut Sfintei Parascheva să-mi scape soțul de patima băuturii.

Într-o după-amiază, un vecin l-a lovit pe soțul meu cu securea în cap. Era orb de sânge, inconștient și părea mort. La câteva zile de la ieșirea din spital, m-a văzut cât sufeream... L-am convins să meargă din nou la medic, de data aceasta pentru depresie. A urmat tratamentul, renunțând definitiv la băutură.

La scurt timp, am aflat că am cancer la sân... Totul părea foarte greu, mai ales că aveam doi băieți de crescut.

Am avut puterea să merg mai departe, pentru că draga mea Cuvioasă Parascheva mi-a fost și mamă, și prietenă, și soră...

M-am operat, m-am vindecat și s-a rezolvat totul neașteptat de repede, deși au fost multe momente de disperare.

De menționat că, atunci când era mai greu, citeam cu atenție și răbdare Acatistul Cuvioasei, de care nu-mi vine să mă despart niciodată. Îi aduc zilnic mulțumiri sincere.

(Dan și Maricica)

(Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva – Mărturii ale închinătorilor, volum realizat cu osteneala Pc. Protos. Valerian Radu și a fam. Pr. Mihail Roșu, Editura Doxologia, 2017, p. 127)

Ultimele din categorie