Orez cu legume
Consumat la nivel mondial, orezul este extrem de popular și la noi, acesta regăsindu-se în diverse rețete, de la dulciuri, până la umpluturi sau garnituri.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o cană cu orez
- o conservă mică cu porumb
- un morcov de mărime medie tăiat cubulețe mici sau dat prin răzătoare
- un ardei gras roșu sau kapia tocat cubulețe mici
- 2 fire de ceapă verde tocate mărunt
- o ceapă de mărime medie tocată cubulețe
- sare și piper.
Orezul se pune la fiert cu 2 căni de apă clocotită și puțină sare. Se lasă la fiert aproximativ 6-8 minute, vasul fiind acoperit cu un capac.
Între timp, într-o tigaie neaderentă se călește ceapa în 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece până devine sticloasă, moment în care se adaugă morcovul, porumbul bine spălat și scurs și ardeiul gras.
Se amestecă, se adaugă un strop de apă și se lasă până ce legumele se înmoaie. Amestecați constant, adăugând puțină apă, atunci când este nevoie.
Adăugați orezul, asezonați cu piper și amestecați bine. Gustați și mai adăugați sare, dacă este nevoie.
Trageți vasul de pe foc și presărați ceapa verde tocată mărunt.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro