Paraclisul Catedralei Naționale: Racla cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur a fost așezată spre închinare

12 Noiembrie 2019 16:51 Arhiepiscopia Bucureştilor

Evenimentele dedicate hramului Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au început marţi, 12 noiembrie, odată cu scoaterea în procesiune a raclei în care sunt păstrate moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi așezarea acesteia pentru închinarea credincioşilor. 

Procesiunea a fost condusă de arhim. Ciprian Grădinaru care, împreună cu clericii și credincioșii, a înălțat rugăciuni până la locul unde a fost așezat Sfântul Ierarh Ioan, supranumit Gură de Aur pentru predicile sale.

De la ora 17.00 este oficiată slujba Privegherii în cinstea sfântului. Miercuri, în ziua hramului, vor fi oficiate, începând cu ora 8:00, slujba de sfinţire a apei (Aghiasma mică), slujba Ceasurilor, Acatistul şi Sfânta Liturghie. Seara, de la ora 19:00, va fi cântat Paraclisul Sfântului Ioan Gură de Aur.

Locaşul de cult ridicat în anul 2011, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în preajma Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie