Pastă de măsline
Bogate în acizi grași esențiali omega-3, măslinele sunt un deliciu pentru mulți dintre noi, acestea putând fi consumate ca atare sau integrate în diverse preparate - în salate sau în tocănițe.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g de măsline foarte puțin sărate, fără sâmburi
- 3 căței de usturoi
- o legătură cu pătrunjel verde (doar frunzele)
- sare și piper
- ulei de măsline presat la rece.
Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixați până când obțineți o pastă consistentă, omogenă.
Adăugați treptat ulei de măsline, sare și piper, gustând periodic, până sunteți mulțumiți de rezultat.
Pasta de măsline este delicioasă pe o felie de pâine prăjită, presărată cu pătrunjel verde tocat, alături de o salată de roșii sau de sezon.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro