Paste cu smântână și ciuperci
Cui nu-i plac pastele? Sunt gustoase, ușor de preparat și pot satisface și cele mai pretențioase gusturi.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de spaghette din grâu dur
- sare, piper, după gust
- 900 ml de smântână cât mai grasă
- 1-2 lingurițe de amidon alimentar
- 500 g de ciuperci brune champinion sau hribi
- 2 linguri cu ulei
- o ceapă mică.
Pastele se pun la fiert în apă clocotită, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs într-o strecurătoare.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul, ceapa tocată cât mai mărunt și o ceașcă mică de apă.
Acoperiți vasul cu un capac și lăsați ceapa la înnăbușit.
Ciupercile se dau prin mașina de tocat sau prin tocător și se adaugă peste ceapă.
Amestecați ocazional pentru a nu se prinde.
Smântâna se amestecă cu amidon, sare și piper.
Transferați în amestecul de smântână câteva linguri din amestecul de ciuperci, amestecați și turnați apoi smântâna în tigaie.
Lăsați să fiarbă, la foc mic încă 5-7 minute, amestecând des.
Când sosul se îngroașă și capătă consistență, turnați pastele în tigaie și amestecați cu un clește.
Serviți pastele calde, ca atare.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro