Sandwich cu spanac și ciuperci
Când spunem sandwich spunem mâncare rapidă, adesea nesănătoasă. Însă, acest lucru poate fi schimbat, iar astăzi vă propunem o alternativă sănătoasă, potrivită și pentru perioada de post.
Pentru a prepara acest sandwich, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de ciuperci brune tăiate felii subțiri
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece
- 100 g de spanac
- un sfert de ardei gras roșu, cărnos, tăiat fâșii subțiri, pe lung, apoi în jumătate
- un sfert de ardei gras galben sau portocaliu, cărnos, tăiat fâșii subțiri, pe lung, apoi în jumătate
- sare și piper, după gust
- felii de pâine integrală.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul, ciupercile și ardeiul gras și căliți legumele până se înmoaie, iar ciupercile sunt ușor rumene.
Adăugați apoi spanacul, amestecați ușor și mai lăsați pe foc pentru 3-4 minute, până spanacul se înmoaie.
Se asezonează cu sare și piper, se amestecă ușor și se trage vasul de pe foc.
Puneți pe o felie de pâine (poate fi și prăjită) 1-2 linguri din acest amestec și consumați cald sau rece.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro