Spaghete cu ciuperci și bacon
Bucătăria italiană a devenit foarte populară la noi, pastele fiind extrem de versatile, ușor și rapid de preparat, chiar și cu puține ingrediente.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o treime de pachet de spaghete integrale
- 500 g de ciuperci brune
- 300 g de bacon
- 2 căței de usturoi.
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se indicațiile de pe ambalaj.
Într-o tigaie încinsă se pune baconul tăiat fâșii subțiri și se călește până devine rumen, moment în care se îndepărtează din tigaie, păstrând grăsimea lăsată de acesta.
Tigaia se pune din nou pe foc, se adaugă usturoiul dat prin presă sau tăiat rondele cât mai subțiri posibil. Se călește pentru aproximativ jumătate de minut, având grijă să nu se ardă.
Se adaugă apoi ciupercile și se călesc până devin rumene și apa lăsată de ele se evaporă.
Se adaugă baconul și pastele, se asezonează cu sare și piper, se amestecă și se trage vasul de pe foc.
Se lasă pentru 5-10 minute, ca toate aromele să se întrepătrundă.
Se servește cald, presărat cu pătrunjel verde tocat mărunt și/ sau parmezan ras fin.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro