Spaghette cu piept de pui și smântână

Stil de viaţă

Spaghette cu piept de pui și smântână

    • Spaghette cu piept de pui și smântână
      Spaghette cu piept de pui și smântână

      Spaghette cu piept de pui și smântână

Delicioasă și sățioasă, această rețetă se prepară repede, fiind suficientă o porție mică pentru a vă sătura.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o treime de pachet de spaghette integrale
  • un piept de pui dezosat, tocat cubulețe
  • 450 ml de smântână
  • o mână cu cașcaval dat pe răzătoarea mare
  • 250 g de ciuperci brune, tocate felii
  • o ceapă de mărime medie, galbenă, tocată mărunt
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt (doar frunzele)
  • sare și piper
  • jumătate de linguriță cu amidon alimentar
  • 4 linguri cu ulei de rapiță sau de măsline presat la rece.

Pastele se pun la fiert în apă cu sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs. Nu se clătesc sub jet de apă!

Separat, puneți într-o tigaie neaderentă uleiul și pieptul de pui și rumeniți-l pe toate părțile, după care scoateți-l pe o farfurie.

În uleiul rămas în tigaie puneți ceapa și căliți-o pe jumătate, după care adăugați ciupercile. Sotați amestecul până ce apa lăsată de ciuperci se evaporă și acestea sunt ușor rumene.

Separat, smântâna se amestecă cu amidonul într-un bol. Puneți în acest bol 2-3 linguri din amestecul din tigaie și amestecați, după care turnați tot conținutul bolului în tigaie.

Puneți și pieptul de pui înapoi în tigaie, adăugați și cașcavalul și lăsați să mai dea în 3-4 clocote, la foc mic.

Asezonați cu sare și piper.

Pastele le puteți pune în tigaie sau direct în farfurie și peste ele puneți sosul cu piept de pui.

Presărați deasupra pătrunjel tocat și serviți.

Poftă bună!

Citește despre: