Piure de linte roșie
Lintea roșie este ideală pentru prepararea piureurilor, pateurilor, supelor cremă sau plăcintelor, deoarece fierbe cel mai repede dintre toate soiurile de linte și se înmoaie cel mai tare.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceapă mică tăiată în jumătate
- un morcov tăiat rondele
- 250 g de linte
- sare și piper
- jumătate de linguriță de turmeric
- un vârf de cuțit de pulbere de ardei iute
- ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi pisat.
Puneți într-o oală un litru de apă, lintea, ceapa, morcovul și un praf de sare.
Puneți vasul pe foc și lăsați-l până ce toate legumele sunt fierte, moment în care se trage vasul de pe foc, iar conținutul oalei se transferă într-o strecurătoare și se lasă 5-10 minute la scurs.
Transferați apoi legumele într-un bol sau oală, adăugați uleiul, usturoiul, condimentele și mixați cu ajutorul unui blender de mână, până obțineți o pastă fină.
Gustați și potriviți gustul condimentelor, adăugând din ceea ce considerați că mai trebuie. Mixați scurt încă o dată.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro