Poezie de la Serile Talpalari - 2010-12-16 15:34:53

Întreabă preotul

Poezie de la Serile Talpalari - 2010-12-16 15:34:53

nicoleta
întreabă:
Parinte Constantin,va rog frumos sa ne scrieti poezia pe care ati rostit-o in seara aceasta la Sf Biserica!Sarut mana,binecuvantati!
pr Constantin Sturzu a răspuns:
14 Decembrie 2010
Psalm Dumnezeu era în inima satului meu. Îl ocărau femeile când mi-L vedeau pe malul râului în care se scăldau goale. Și vântul rece le învinețea trupurile ude. Când voi crește, mi-am spus, Îi voi lua apărarea. Dumnezeu vorbea în pădurile munților mei. Dar bărbații ce se întorceau de la vânătoare n-aveau timp să-L asculte, ba chiar cu pietre Îl loveau să tacă. Și sângele vânatului se închega pe hainele lor. Când voi crește, mi-am spus, Îi voi lua apărarea. Dumnezeu se plimba pe ulițele satului meu. Câini turbați Îi sfâșiau cămașa necusută, înfigându-și colții în piciorul Lui gol. Și, răi fiind, se mușcau și-ntre ei fără milă. Când voi crește, mi-am spus, Îi voi lua apărarea. Ca un copil fără de apărare era Dumnezeul meu. “Unde Îi sînt părinții, căci nu-I vedem?”, râdea lumea. “Și ei L-au părăsit, iar tu să-L crești ai dori!” Și a crescut. E tare Dumnezeul meu acum. Femei mă ocărăsc, bărbați mă lovesc, câinii mă mușcă turbați. Dar El îmi ia apărarea! (Pr. Constantin Sturzu)

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!