Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite condoleanțe la decesul Mitropolitului Ioan de Pergam

Cuvântul ierarhului

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite condoleanțe la decesul Mitropolitului Ioan de Pergam

    • Preafericitul Părinte Patriarh Daniel transmite condoleanțe la decesul Mitropolitului Ioan de Pergam
      Foto: nistea.com

      Foto: nistea.com

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite un mesaj de condoleanțe Sanctității Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, la decesul Mitropolitului Ioan de Pergam. 

Bucureşti, 2 februarie 2023 

Sanctității Sale BARTOLOMEU,
Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă,
Patriarh Ecumenic

Sanctitatea Voastră,

Am aflat cu tristețe de trecerea din această viață, în ziua de 2 februarie 2023, la praznicul Întâmpinării Domnului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolit de Pergam, un vechi prieten al Bisericii noastre și al nostru personal, un promotor neobosit al unității şi comuniunii interortodoxe și al valorilor Ortodoxiei în dialogul intercreştin.

Ne aducem aminte de Înaltpreasfinția Sa ca de un ierarh erudit și o personalitate academică deosebită, profesor de teologie dogmatică ortodoxă, în special, în domeniul ecclesiologiei și în cel al teologiei persoanei.

În aceste momente de întristare, adresăm Sanctității Voastre și Sfintei Biserici a Constantinopolului gândurile noastre fraterne de consolare și ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să dăruiască sufletului fratelui nostru ierarh Ioan odihnă în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi!

Pomenirea lui să fie veşnică din neam în neam!

Cu înaltă stimă și frățească dragoste în Hristos Domnul,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române