PS Ignatie: „Ar fi minunat dacă dependența de cuvântul Domnului ar fi, cel puțin, direct proporțională cu dependența de smartphone”

„Ar fi minunat dacă dependența de cuvântul Domnului ar fi, cel puțin, direct proporțională cu dependența de smartphone. Un creștin autentic, atunci când se hrănește constant și profund din cuvântul Scripturii”, a scris pe Instagram Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, ieri, de Ziua Bibliei.

„Astăzi este Ziua Bibliei. Nu este o noutate faptul că ne aflăm în era inflației cuvântului. Un cuvânt, care conține, în mod intrinsec, neliniște, conflict și multă sciziune. De ce? Pentru că nu mai este perfuzat, vitaminizat de cuvântul Scripturii, care are în țesătura lui interioară liniște, pace și unitate pe măsura. De ce? Pentru că a fost rostit de însăși Pacea, Liniștea și Unitatea noastră, Care este Iisus Hristos, Cuvântul întrupat. Ar fi minunat dacă dependența de cuvântul Domnului ar fi, cel puțin, direct proporțională cu dependența de smartphone. Un creștin autentic, atunci când se hrănește constant și profund din cuvântul Scripturii, cred că învață, în chip natural, să se raporteze extrem de prudent și înțelept față de tehnologie, punându-o pe aceasta în slujba credinței și a demnității sale de om. Adică, Biblia să devină adevărata tehnologie a ființei noastre”.

***

În cadrul şedinţei de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 14-15 noiembrie 2006, a fost hotărâtă instituirea unei zile din cursul anului dedicată Bibliei, cartea ce cuprinde cuvântul lui Dumnezeu.

De la același autor

Ultimele din categorie