Rândul la închinare – o jertfă adusă Sfintei Parascheva

12 Octombrie 2018 18:29 Anda Elena Pintilie Vocea pelerinului

„Aici ne vindecăm sufletul.”

Ca în fiecare an, credincioșii vin la Sfânta Parascheva cu emoție și cu bucurie, cu rugăciuni de cerere, dar și de mulțumire. Unii sunt de aproape, alții parcurg sute de kilometri – și toți se așază în pace la rând, pășind cu sfială spre Cuvioasa.

Poate că-i mult, poate că-i greu și obositor, dar nimic nu mai contează. „Statul la rând înseamnă o jertfă pe care poți să i-o aduci Sfintei Parascheva, pentru că fără jertfă nu se poate face absolut nimic. Este o binecuvântare și, dacă aș putea, i-aș sfătui pe toți cei care au prilejul de a veni la acest pelerinaj, să vină cu toată tragerea de inimă și cu nădejdea că Preacuvioasa îi va ajuta”, îndeamnă Gheorghe Butnaru din Bușteni.

Iar gândul său este împărtășit de toți cei ce au gustat deja din bucuria pelerinajului la Cuvioasa. „Cine-L iubește pe Dumnezeu, stă aici. Stă aici, pentru că acesta e ca un canon. Fiecare credincios care vine la raclă simte că se descarcă de necazuri și că pleacă mai liniștit, mai fericit. Aici ne vindecăm sufletul”, mărturisește Luminița din București.

De la același autor

Ultimele din categorie