Răspunsul la rugăciune se obține prin insistență

Cuvinte duhovnicești

Răspunsul la rugăciune se obține prin insistență

    • Răspunsul la rugăciune se obține prin insistență
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Domnul „întârzie” și cu pedeapsa și cu răsplata. De altminteri, ar exista primejdia să cădem în păcatul trufiei, dacă Dumnezeu ar răspunde imediat rugăciunilor noastre.

Judecând lucrurile superficial, unii trag concluzia că Dumnezeu este uituc sau rău. Vezi tu, omul, la sugestia satanei, nu face altceva decât să arunce vina pe Dumnezeu și pe semenii lui pentru propriile sale greșeli. Dacă pornim de la ideea că Dumnezeu este bun, vom deduce că există un motiv bine întemeiat pentru acea întârziere. Trebuie să căutăm să aflăm ce avem noi de câștigat de pe urma ei.

Iată ce mi-a trecut acum prin minte: După cum El nu ne „pedepsește” imediat pentru faptele noastre necuviincioase, ci ne lasă un răgaz ca să ne vedem greșeala și să-I cerem iertare, tot astfel, dintr-un bun motiv, nu ne răsplătește imediat pentru binele înfăptuit și nu ne împlinește pe dată cererile. Domnul „întârzie” și cu pedeapsa și cu răsplata. De altminteri, ar exista primejdia să cădem în păcatul trufiei, dacă Dumnezeu ar răspunde imediat rugăciunilor noastre. Vezi tu, puțini oameni sunt suficient de maturi duhovnicește pentru ca acest lucru sa nu-i smintească.

(Kiris Vasile, Bătrânul AlipieRăspunsuri la frământări cu privire la existența lui Dumnezeu ,traducere de Carolina Raluca Ghețu, Editura Egumenița, Galați, 2013, pp. 49-50).

Citește despre: