Rețetă de orez cu roșii
Orezul este unul dintre alimentele de bază la nivel mondial, acesta putându-se prepara repede și ușor, alăturarea acestuia cu legumele fiind ideală.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- trei sferturi de cană cu orez
- un morcov mare tocat cubulețe
- 400 g de roșii tocate în suc propriu sau 3-4 roșii mari de grădină, tocate cubulețe sau felii subțiri
- o ceapă galbenă de mărime medie tocată mărunt sau solzișori
- sare, după gust
- 2-3 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- o legătură de pătrunjel verde tocat mărunt
- 500 ml de apă fierbinte sau supă clară de legume sau pui.
Puneți într-o tigaie neaderentă ceapa și uleiul. Căliți ceapa până se înmoaie puțin, moment în care adăugați morcovul.
Amestecați și sotați pentru 2-3 minute amestecul.
Adăugați orezul și căliți-l pentru alte 2-3 minute, până devine transparent, amestecând frecvent.
Adăugați roșiile și amestecați frecvent, pentru a nu se lipi.
Când apa lăsată de roșii scade, adăugați treptat câte un polonic de apă sau supă, până când orezul este complet fiert, iar amestecul este cremos.
Asezonați cu sare, adăugați pătrunjelul, amestecați și trageți tigaia de pe foc.
Serviți cald, ca atare.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro