Roșii cherry murate
Varză, castraveți sau gogonele, murăturile sunt nelipsite din cămara oricărui român. Astăzi punem roșii cherry la borcan!
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- roșii cherry (cu cât mai multe culori, cu atât mai bine)
- sare grunjoasă, neiodată
- hrean tăiat bastonașe
- usturoi
- boabe de ienibahar
- boabe de muștar
- boabe de piper
- frunze de țelină tocate grosier
- frunze de vișin
- bețe și semințe de mărar
- apă.
Ca regulă, la fiecare litru de apă se pune o lingură cu sare.
Apa se pune la fiert împreună cu sarea și se lasă să dea în clocot de câteva ori, după care se lasă la răcit.
Pe fundul fiecărui borcan sterilizat se pun câteva frunze de țelină și vișin, 3-4 căței de usturoi, 2 bețe de mărar și câteva semințe, plus aproximativ o jumătate de lingură din mixul de boabe. Se așează apoi roșiile, fără a le presa, punând din loc în loc câte un cățel de usturoi, câteva bețe de hrean, frunze de țelină de vișin, bețe și semințe de mărar. Deasupra se pun 3-4 bastonașe de hrean, 2 bețe de mărar și o lingură cu mixul de boabe. Se toarnă saramura călduță deasupra, se închid bine capacele și se lasă temperatura camerei 2-3 zile, după care se transferă în cămară.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro