Roșii în suc propriu fără conservanți

Stil de viaţă

Roșii în suc propriu fără conservanți

Tomatele, roșii sau colorate, sunt pentru mulți o bucurie, gustul dulce-acrișor fiind potrivit pentru salate, dar și pentru prepararea sucurilor și a mâncărurilor.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie doar de roșii. Alegeți-vă soiurile preferate, cât mai bine coapte. Metoda este foarte simplă, la îndemâna oricui.

În mare, roșiile se curăță de cotoare, se toacă cuburi de dimensiunea dorită și se pun într-o oală. Bineînțeles, puteți opta pentru a decoji roșiile și/ sau a curăța de semințe.

Când ați terminat cu tocatul, puneți vasul la foc potrivit, oalal fiind acoperită parțial. Când roșiile încep să fiarbă, dați focul la mic și amestecați periodic, până ce spuma care se ridică dispare.

Lăsați roșiile la fiert o oră și jumătate, două ore, acoperite parțial cu un capac. Când timpul de fierbere se apropie de sfârșit, spălați bine borcanele și sterilizați-le.

Capacele se șterg cu spirt pe interior și se usucă sau se șterg cu un prosop de bucătărie de hârtie, absorbant.

Se trage vasul de pe foc, iar conținutul se pune cu grijă în borcanele sterilizate. Se pun capacele și se sigilează cât mai bine, după care se întorc cu gura în jos și se lasă așa pentru 10-15 minute. Apoi se întorc din nou cu capacul în sus și se lasă la răcit.

Puteți folosi aceste conserve la prepararea tocănițelor, supelor, ciorbelor, orezului, borșurilor, pastelor etc.

*Din 10 kg de roșii vă vor ieși cam 11-12 borcane de 800 g.

Poftă bună!

Citește despre: