Roșii umplute cu cuscus

Stil de viaţă

Roșii umplute cu cuscus

Vă propunem astăzi o rețetă ușoară, sănătoasă și rapidă pentru oricine este în criză de timp sau vrea ceva nutritiv de mâncare, cu un minim de efort.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4-6 roșii gogoșar sau 4 roșii mari, ceva mai ferme
  • o cană și jumătate cu supă de legume
  • o cană cu cuscus
  • un ardei gras roșu sau kapia roșu tocat cubulețe
  • 2 linguri cu măsline negre tocate
  • sare și piper, după gust
  • o lingură cu semințe de floarea-soarelui
  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de rapiță presat la rece
  • 6-7 frunze mari de busuioc proaspăt tocate mărunt.

Luați roșiile și decupați-le un căpăcel în locul în care a fost codița. Dacă folosiți roșii normale, îndepărtați cu o lingură mijlocul roșiilor.

Supa de legume se pune la fiert, iar când aceasta dă în clocot se adaugă cuscus-ul și se stinge focul. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă să stea pentru 10-12 minute, până când tot lichidul este absorbit.

Odată ce cuscus-ul a absorbit tot lichidul, acesta se amestecă cu ardeiul gras, busuiocul, semințele și uleiul. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă.

Umpleți roșiile și așezați-le apoi într-un vas termorezistent. Adăugați în tavă o ceașcă cu apă și dați-le la cuptor, la foc mediu, pentru 40-45 de minute.

Dacă vă grăbiți, le puteți consuma și crude, fiind cel puțin la fel de gustoase.

Poftă bună!

Citește despre: