Roșii umplute cu cuscus
Vă propunem astăzi o rețetă ușoară, sănătoasă și rapidă pentru oricine este în criză de timp sau vrea ceva nutritiv de mâncare, cu un minim de efort.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4-6 roșii gogoșar sau 4 roșii mari, ceva mai ferme
- o cană și jumătate cu supă de legume
- o cană cu cuscus
- un ardei gras roșu sau kapia roșu tocat cubulețe
- 2 linguri cu măsline negre tocate
- sare și piper, după gust
- o lingură cu semințe de floarea-soarelui
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de rapiță presat la rece
- 6-7 frunze mari de busuioc proaspăt tocate mărunt.
Luați roșiile și decupați-le un căpăcel în locul în care a fost codița. Dacă folosiți roșii normale, îndepărtați cu o lingură mijlocul roșiilor.
Supa de legume se pune la fiert, iar când aceasta dă în clocot se adaugă cuscus-ul și se stinge focul. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă să stea pentru 10-12 minute, până când tot lichidul este absorbit.
Odată ce cuscus-ul a absorbit tot lichidul, acesta se amestecă cu ardeiul gras, busuiocul, semințele și uleiul. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă.
Umpleți roșiile și așezați-le apoi într-un vas termorezistent. Adăugați în tavă o ceașcă cu apă și dați-le la cuptor, la foc mediu, pentru 40-45 de minute.
Dacă vă grăbiți, le puteți consuma și crude, fiind cel puțin la fel de gustoase.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu roșii și ardei copți
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro